HeleneSmit
It's all about people

Aanbevelingen

Op 19 maart 2014 stapte ik na acht jaar uit de politiek. De loden deuren van door anderen bepaalde agenda’s, politieke compromissen en keurslijven sloegen achter me dicht en de op handen zijnde lente rook naar ondernemerschap. Terug naar mijn bedrijf City Safari!
Als politiek bestuurder wordt je verwend; met aandacht en met een ambtelijk apparaat. In de buitenwereld moet je jezelf weer redden en is je politieke kleur eerder een belemmering dan een voorsprong. Ik had het geluk dat Helene met mij mee voer. Haar deskundige ondersteuning, kritische vragen en professionele vriendschap hebben mij weer op ondernemersvoeten gezet.
We namen afscheid met de mooie belofte dat we elkaar weer zullen zien om onder het genot van een roze koek elkaars werk en leven met humor en met kritische blik door te nemen.
Dankjewel Helene!

Marjolijn Masselink
Eigenaar City Safari


Ik heb Helene in 2007 leren kennen als een goedlachs, gestructureerd zeer betrokken persoon tijdens haar bestuursdagen bij “De Maatschappij” departement Utrecht. Haar opgeruimde karakter, mensenkennis en zeer goed geheugen voor personen en situaties maakten dat iedereen zich direct welkom voelde op de vele bijeenkomsten die Helene mede organiseerde. Als er ijs gebroken moest worden kon Helene dat op een zeer efficiënte doeltreffende manier. Gesprekken met Helene hielpen mij verder te denken en mijn blik te verruimen. Persoonlijke aandacht is hier dan ook het buzzwoord.

Sebastiaan de Kriek
Bestuurslid VNO-NCW
Eigenaar HD Video Productions BV


"Een tijd geleden was ik bezig met de vernieuwing van de huisstijl van mijn onderneming. Ik had behoefte om te sparren over profilering op verschillende vlakken, onder andere social media. Maar in die zoektocht merkte ik dat het voor mij niet alleen moest gaan om een keuze op technisch vlak. Het ging me er meer om een keuze te kunnen maken die echt bij mij persoonlijk moest passen. Het is heel makkelijk om gewoon allerlei media te vullen en overal aan mee te doen, maar paste dat ook bij mijn ideeën?

Via via kwam ik met Helene in contact. In haar heb ik een uitstekend klankbord gevonden. Erg bijzonder hoe ze direct contact maakt, energiek en positief. Ze schuwt daarbij de link met haar eigen situatie en persoonlijke ervaringen niet en dat is volgens mij een belangrijke voorwaarde - zo niet dé voorwaarde - om een volwassen, vakinhoudelijk gesprek te hebben. Wat mij betreft ben je een professional wanneer je dat direct en in een kortdurende ontmoeting voor elkaar krijgt. Mij heeft het in ieder geval geholpen de missie van Bureau Band vast te houden en daarmee ook mijn koers voor de komende jaren te bepalen. Dankzij Helene lukte dat en met haar sterke aanpak liggen er vast nog meer succesverhalen op haar te wachten!"

Drs. Barbara de Leeuw, eigenaar Bureau Band


"Wat is een logische vervolgstap in mijn carrière? Wat zijn mijn capaciteiten, persoonlijke eigenschappen, drijfveren en in welke bedrijfsomgeving presteer ik het best? Bij het beantwoorden van deze vragen heeft Helene mij geweldig kunnen helpen. Via verschillende assessments zijn denkpatronen inzichtelijk geworden. Helene wist deze resultaten om te zetten in een inzichtelijk rapport en een persoonlijk verhaal waarmee ik verder kon. Haar persoonlijke en enthousiaste benadering hebben mij erg aangesproken."

Jelmer Noordmans, technical engineer


"Vele websites zien er goed en soms zelfs "gelikt" uit en vertellen het verhaal van de persoon of de organisatie. Latere kennismaking bevestigt dit of men wordt teleurgesteld. De werkelijkheid blijkt toch net even iets anders dan het gepresenteerde.

Jarenlang heb ik Helene bezig gezien in haar rol als coach, loopbaanbegeleider en adviseur. Deze website is authentiek: U krijgt echt wat U zojuist gelezen hebt.

Van harte beveel ik Helene Smit dan ook aan!"

Drs. Gijp van Soest, Senior-adviseur Good Governance