HeleneSmit
It's all about people

mr Helene Smit

Ik ben een veelzijdige juriste gespecialiseerd in het arbeidsrecht, die dankzij jarenlange praktijkervaring op diverse werkterreinen o.a. als mediator, conflict- en loopbaancoach, bestuurder en juridisch adviseur, snel in complexe en netelige kwesties tot de kern komt. Door mijn no-nonsense aanpak weet ik het vertrouwen van betrokkenen te winnen. Mijn motto, - én eigen levensles-; er is altijd een keuze naar nieuw perspectief. Mijn optimistische instelling, - oplossingsgerichte aanpak en oprechte interesse in jou maken (moeilijke) situaties weer overzichtelijk, werkbaar en wendbaar.

Visie

Mensen helpen nieuwe stappen te zetten in hun carrière, waardoor ze succesvoller en daarmee gelukkiger worden. Daar krijg ik energie van. Ik zoek van nature de verbinding tussen en met mensen. Er zijn vele loopbaancoaches en mediators in Nederland. Ik probeer me te onderscheiden door de juridische aspecten van een (arbeids)vraagstuk te koppelen aan de achterliggende persoonlijke vragen. Door deze connectie wordt ruimte gecreëerd, zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Het draait namelijk altijd om mensen. Om jou.

Er is altijd een keuze naar nieuw perspectief.

  • Veelzijdige juriste gespecialiseerd in het arbeidsrecht
  • Jarenlange praktijkervaring als mediator, conflictcoach, bestuurder, ZZP’er, juridisch adviseur
  • No-nonsense aanpak
  • Optimistische instelling
  • Oplossingsgericht
  • Moeilijke situaties worden weer overzichtelijk, werkbaar én wendbaar
 

Mijn achtergrond

Misschien zeggen deze termen je niets, maar ik werk met diverse tools en ben aangesloten bij diverse overkoepelende organisaties die mijn kennis en kunde toetsen en waarborgen.

Erasmus Universiteit Rechten, Mr
VU Law leergang verdieping arbeidsrecht
ADR gecertificeerd mediator
ADR gecertificeerd arbiter
ADR gecertificeerd conflictcoach
Management Drives gecertificeerd partner
Solution Focussed Coachings- en Mediationtechnieken


In mijn vrije tijd vind je mij vaak op mijn klassieke Triumph Bonneville (Bonnie) uit 1978. Motorrijden is mij met de paplepel ingegeven en het geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid, waardoor ik mijn hoofd goed leeg kan maken. De uitdagingen om de bochten scherp en wendbaar te nemen en te focussen op het einddoel zie ik ook terugkomen in mijn werk.